Yaz Bitkileri ve Mevsimin Bitkilere Etkisi
YAZ BİTKİLERİ VE MEVSİMİN BİTKİLERE ETKİSİ
Doğayı ve yeşili seviyoruz… Yemyeşil bitkilerin açtığı rengarenk çiçekler ile bulunduğumuz yerin atmosferini güzelleştiriyoruz. Peki bu güzellikleri yaz aylarında da sürdürmenin nasıl mümkün olduğunu biliyor muyuz?
Öncelikle yaşam alanınıza ortak edeceğiniz bitkiye karar verirken yaşadığınız bölgenin iklim koşullarını göz önünde bulundurmalısınız. Her bitkinin her bölgeye uygun olmadığını bilmek size fayda sağlar. Mesela düşünün ki soğuk iklimlerin hâkim olduğu bir bölgede yaşıyorsunuz ve kendinize ya da sevdiğiniz birine Limon Fidanı hediye ediyorsunuz. Üzülerek belirtmek isteriz ki bu mümkün değil… Çünkü iklim şartları her zaman bitkinin doğasına uygun olmalı. Limon Ağacı gibi sıcak havaları seven egzotik bitkiler soğuk hava şartlarına uyum sağlayamaz ve ölürler.
Bitki bakımı emek ve özveri isteyen bir süreçtir. Bu sürecin karşılığını solmuş bir bitkiyle almak istemeyiz. Tam da bu nedenle iklim şartları bitki seçiminde önemli bir etkendir.
Bitki bakımı emek ve özveri isteyen bir süreçtir. Bu sürecin karşılığını solmuş bir bitkiyle almak istemeyiz. Tam da bu nedenle iklim şartları bitki seçiminde önemli bir etkendir.
Güneşin etkisini en çok hissettirdiği yaz aylarında bitki bakımı biraz daha özen ister. Bu kış ayları için de geçerlidir. Mevsimin etkileri yoğunlaştığında, sizin de bitkilerinize yoğunlaşmanız ve bakımını ihmal etmemeniz gerektiğinin altını çizmek isteriz. Yaz ayları bitkilerin suya en çok ihtiyaç duyduğu dönemdir. Bitkinizin türüne göre su verme sıklığını artırmalısınız. Suya ihtiyaç duyan ya da güneşe direkt maruz kalmaktan hoşlanmayan bitkiler yapraklarını sarartır ve yeni dallar vermekten kaçınır. Sarı yapraklar ve sertleşmiş toprak bitkinizin sizden su istediği anlamına gelir.
My Botanik olarak tüm bitki, bitki bakım ve saksı ihtiyaçlarınızda çözüm ortağınız olarak yer alıyoruz.